Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013, 21:56

Ξεκίνησε τρέξιμο η Καλλονή, «φώς» για το γήπεδο

Συντάκτης : Θεόφιλος Μυζίκας

Την πρώτη τους συγκέντρωση πραγματοποίησαν στην Μυτιλήνη σήμερα(01/07) το απόγευμα, ξεκινώντας έτσι άτυπα στην ΑΕΛΚ, την νέα σεζόν που τους βρίσκει για πρώτη φορά στην Ιστορία τους στη Superleague .

Ο νέος προπονητής Γιάννης Μαντζουράκης είχε μια πρώτη επαφή με τους παίκτες, μιλώντας τους για τη χρονιά που έρχεται, στο προπονητικό κέντρο της ομάδας «Γ.Σκουφός».

Όμως το σύνολο των παικτών ήταν αρκετά μικρό, καθώς τα δύο νέα αποκτήματα Αντριου Χόγκ, και Φαρία δεν ενσωματώθηκαν ακόμα με την ομάδα. Επίσης απόντες ήταν και οι Βραζιλιάνοι της ομάδας Μαρσέλο και Λεοζίνιο, όπου βρίσκονται στην ιδιαίτερή τους πατρίδα, και θα επιστρέψουν στις 3 Ιουλίου.

Η ΑΕΛΚ πάντως περιμένει ακόμη την απάντηση του κεντρικού έμπειρου αμυντικού Ηλία Κώτσιου, για την περαιτέρω ανανέωση της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Πάντως, ο έμπειρος αμυντικός έχει ήδη προτάσεις από ΌΦΗ και Εργοτέλη, που επίσης αγωνίζονται στην Superleague.Αυτό είναι αρνητικό για την ομάδα της Λέσβου, καθώς η γυναίκα του ποδοσφαιριστή βρίσκεται στο «μεγάλο νησί», λόγω σπουδών. Οδηγός μάλιστα μπορεί να είναι και οι δηλώσεις του μετά το παιχνίδι-άνοδος με τον Ολυμπιακό Βόλου, που είχε πεί «Ήμουν αρκετούς μήνες μακριά από την οικογένεια μου. Πέρασα δύσκολα. Δεν θέλω να είμαι ξανά μακριά τους. Θα πρέπει ή να γυρίσω εγώ Κρήτη, ή να έρθουν αυτές εδώ».

Σε ότι αφορά τον υπόλοιπο σχεδιασμό, «παγωμάρα» επικρατεί στα μεταγραφικά, εν αναμονή του γηπεδικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η ομάδα. Η ΑΕΛΚ μέχρι τις 11 Ιουλίου (κανονικά) θα πρέπει να καταθέσει το φάκελο της για τη συμμετοχή της στην Superleague, συμπεριλαμβανομένου και του γηπέδου. Ωστόσο η ολιγωρία των τοπικών και όχι μόνο αρχών, έχουν καθυστερήσει το ζήτημα. Έτσι, πρώτο μέλημα της ομάδας αποτελεί το γήπεδο, και εν συνεχεία ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Ωστόσο σήμερα(01/07) υπήρξαν πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα επί του γηπεδικού ζητήματος, με την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να αναλαμβάνει τελικά την υλοποίηση του έργου, από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σύμφωνα με το Kalloni.net, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το θέμα της ανακαίνισης του Σταδίου Μυτιλήνης, και αποφασίστηκε τελικά όπως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αναλάβει την εκτέλεση του έργου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανού, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αστυρακάκης και ο Αντιπρόεδρος της ΑΕΛ Καλλονής Κώστας Παπαδόπουλος .

Η Γ.Γ.Α. δήλωσε εξ αρχής την απροθυμία της να αναλάβει την εκτέλεση του έργου.

Το μπαλάκι τότε έπεσε στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αφού ο Νάσος Γιακαλής είχε προφορικά εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να βοηθήσει την ομάδα, ώστε να βγει από το αδιέξοδο.

Έτσι αποφασίστηκε όπως υπογραφεί μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Νομικού Προσώπου που διαχειρίζεται το Στάδιο Μυτιλήνης, ώστε να αρχίσουν άμεσα τα έργα.

Σχετικές Ειδήσεις
Ανακοίνωση - άρθρο του Υφυπουργού Αθλητισμού για τα επεισόδια
Ενθυμούμενος την δημοσιογραφική του ιδιότητα ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, μπλογκάρισε δια δελτίου Τύπου του Υπουργείου...
17.04.2014 16:52
Το ντέρμπι ξεκίνησε από τη σύσκεψη στη Λεωφόρο
Τέσσερις ώρες γεμάτες ένταση και πολλές διαφωνίες διήρκησε η σύσκεψη των μέτρων ασφαλείας του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που...
24.10.2013 17:52
Συμφώνησε με Χογκ η Καλλονή, σενάρια για Σουάνη (video)
Ξεκίνησε η έλευση παικτών στο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου, και ο πρώτος ακούει στο όνομα Άντριου Χογκ. Σενάρια για Σουάνη και...
19.06.2013 08:32
Ιωαννίδης: «Υπερσύγχρονο γήπεδο στη Λέσβο» (video)
Ο υφυπουργός Αθλητισμού ήταν παρών στη σύσκεψη με τους ιθύνοντες της ΑΕΛΚ και τους φορείς της Λέσβου αποκαλύπτοντας ότι η ομάδα θα...
11.06.2013 17:36